Viikko 3

Viikko 3 (12.3.-18.3.)

Lauantaiaamuna suuntasimme Buggiban satamaan bussilla ja sieltä ostimme liput katamaraanialukseen, joka vei meidät Cominon saarelle. Pyhän Paavalin patsas seisoi jylhästi nimensä mukaisella saarella suojellen merenkulkijoita. Matkalla kohtasimme ihmeet, sillä kolme delfiiniä seurasi alustamme ensin edessä ja sitten takana iloisesti hyppien. Ennen Cominoa olivat Norsukalliot, jotka muistuttavat norsun päätä. Comino on erittäin karu saari, jossa on yksi hotelli ja neljä vakituista asukasta. Saari on kuuluisa sinisestä laguunistaan, jossa rohkeimmat kävivät uimassa sään ollessa aika viileä.


Matkamme jatkun Gozon saarelle, jossa asukkaita on 35.000. Pikkubussin kuljettaja kertoi heidän olevan gozolaisia, ei maltalaisia ja heillä on oma henkilöllisyyskortti. Kaupunki oli rauhallinen ja siisti. Jalkakäytävät olivat hyväkuntoisia ja kaupungin keskusta oli enemmän kävelykekustamainen. Kiipesimme ylös kaupungin muureille kävelemään, ohi upeiden mosaiikkitaideteosten. Kaupungin muureilta oli näkymä ympäri saaren ja tuuli oli voimakas.

Paluumatkalla poikkesimme katsomaan Kristalliluolia. Merenkäynti oli kovaa ja osa matkustajista kärsi matkapahoinvoinnista, mutta Gwang nukkui Ruususen unta. Rantauduttuamme satoi runsaasti ja sade jatkui koko seuraavan päivän. Sunnuntaipäivän vietimme lepäillen kämpässämme.

Maanantaina suuntasimme töihin, jossa työt jatkuivat entisenlaisina. Talon asukkaita ja henkilökuntaa puhututti erään asukkaan yllättävä kuolema. Asukkaissa ja henkilökunnassa on paljon kuumetta, yskää ja vatsatautia. Asukkaista oli otettu koronatestejä, jotka olivat olleet negatiiviset. Heistä oli osa siirretty erityshuoneisiin. Henkilökuntaa on ollut paljon sairauslomalla ja töitä on tehty vajaamiehityksellä.

Aktiiviohjaaja Tanya oli myös sairastunut, joten suunnittelemamme Suomi-päivät siirtyvät ensi viikon alkuun. 


Osa asukkaista harrastaa neulomista. Hän neuloo itselleen kaulahuivia ja toinen aikoo neuloa 100 lappua, joista tekee peiton lapsenlapsille. 😊

Useat asukkaat tekevät ristikoita, sudokuja ja kryptoja. Aamuisin käytävät raikuvat katollisista kirkonmenoista. Television katselu on myös suosittu ajanviete. 

       

Näissä kuvissa on asukkaiden "hittituote" eli kävelytuki, joka on lähes jokaisella. Osalla on pyörätuoli käytössään, johon nostetaan istumaan nosturilla. Painoa mitataan vaalla. 


Asukkaiden huoneet kuvan kaltaisia, joissa asuu 2-5 henkilöä/ huone. Hissiaula on asukkaiden kokoontumispaikka, jossa vietetään paljon aikaa. 

Kappeli toimii ruokasalina ja virkistystilana. 

Maltan parlamenttivaalit ovat tulossa ja varsinainen äänestyspäivä on 26.3., mutta ennakkoäänestypäivä on 19.3. Talossa sijaitsee yksi ennakkoäänestyspiste ja asukkaiden on mahdollista käydä äänestämässä. Työntekijöistä monellakaan ei ole äänioikeutta, koska heillä ei ole maltan kansalaisuutta. Yksi ehdokkaista vieraili parilla osastolla kättelemässä, keskustelemassa ja jakamassa vaalimainoksiaan. 

Tiistaina töiden jälkeen suuntasimme Saint Josephin katetdraaliin, joka sijaitsee Vallettassa. Vaikka rakennus näyttää ulkopuolelta vaatimattomalta, niin sisätilat saivat meidät sanattomiksi kauneudellaan ja upeudellaan. Lauloimme italialaisten kanssa Olen suomalainen kappaletta kävelykadulla katusoittajan säestyksellä. He italiaksi ja me suomeksi. Kohtasimme paikallisessa viinikaupassa suomalaisen pariskunnan, joka olikin ensimmäisen kerta. 

Busseilla liikuimme päivittäin töihin ja vapaa-aikana. Bussikortti oli 7 päivän kortti ja maksoi 21 €. Google Maps toimi loistavana bussiaikatauluna (paremmin kuin Tallinja) ja karttana. 







Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Sarille ja Helenalle tuli ripuli, joten päätimme, että emme mene työpaikaille. Ilmoitimme asiasta työpaikan vastuuhenkilölle, Easy Bridge Jobin yhteyshenkilölle ja koulun kv-päivystyspuhelimeen. Torstaipäivän lepäsimme asunnollamme. Perjantaina meillä oli teams-tapaaminen vastuuopettajien kanssa. 

Tämän jälkeen menimme paikalliseen apteekkiin, jossa oli lääkärin vastaanotto, sillä tarvitsimme lääkärintodistuksen. Jonotimme paikallisten kanssa tohtorille. Lääkäri kertoi olevansa yksityislääkäri ja paikalliset käyttivät mieluummin hänen palveluitaan julkisen sijaan. 









Tästä oli paljon apua 💧






Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikko 1

Viikko 2